Sportujeme

Titulní strana Chráníme naši přírodu
Chráníme naši přírodu PDF Tisk Email

 

Zachraňme naši přírodu!

Naše škola je od září 2016 zapojena do celostátního programu Recyklohraní aneb Ukliďme si svět pořádaného pod záštitou MŠMT ČR. Žáky tak vzděláváme v oblasti udržitelného rozvoje, v tomto případě v environmentální a ekologické výchově.

Během roku žáci plní různé úkoly, za které získávají body. Ty jsou po splnění zadání připsány na virtuální účet školy, ze kterého lze čerpat na drobné odměny nebo si je našetřit na nějakou zajímavou pomůcku do výuky. Vytváříme také prostor pro uplatnění třídění a recyklace odpadů, včetně vysloužilých baterií, tonerů do tiskáren nebo mobilních telefonů.

Peníze za sběr papíru se nám rovněž vrací k využití. Školní parlament shromažďuje nápady svých spolužáků a navrhuje vedení školy, co za ně koupit pro zpříjemnění přestávek. Žáci 1. stupně tak již získali krásnou stavebnici Kapla a starší žácí sety na stolní tenis a látkové ragbyové míče na řádění o přestávkách.

Touto cestou bychom chtěli poděkovat všem spoluobčanům, kteří nám pomáhají sběrem starého papíru, baterií nebo se zapojili do akce "Věnuj starý mobil" za podporu našich aktivit zaměřených na ochranu životního prostředí. Věřte, že nám není lhostejné, v jakém prostředí budeme žít.

 

ve27.gif

 

AKTIVITY 2021/2022

V celoroční hře programu "Recyklohraní aneb Ukliďme si svět" jsme se v tomto školním roce umístili na 6. místě v Karlovarském kraji ! Program je zaměřený na aktivity související s ochranou životního prostředí a podporou ekologického chování napříč všemi ročníky školy. Poděkování patří všem zapojeným třídám a p. učitelce Strakové za organizaci činností, jejich administraci a skvělou motivaci žáků a kolegů k plnění zadaných aktivit.

 

Den Země

Žáci odloučeného pracoviště si o ochraně naší Země povídali celý týden a nejen povídali, realizovali i mnoho aktivit, kde se ochraně našeho prostředí dozvídali více. Kromě úklidu v okolí školy a návštěvě areálu Technických služeb, kde si chlapci splnili sen a projeli se v popelářském voze, vysadili - již tradičně - deváťáci svůj strom, ke kterému přidali časovou kapsli s informacemi o současném dění ve městě. V rámci kvízu o Zemi na žáky čekala i záludná otázka "Co by nám asi Země řekla, kdyby s námi mohla mluvit?" Krásnou a jistě i pravdivou odpověď vytvořila Sára Taliánová z 5.X - "Ahoj, potřebovala bych pomoc." Nezbývá, než s ní souhlasit.


AKTIVITY 2019/2020

Učíme se třídit odpad

Mezi zajímavé aktivity zaměřené na ekologickou výchovu patří akce „Tonda Obal na cestách“. Ten se věnuje správnému třídění odpadů. Letos se jej zúčastnili žáci 1. – 3. ročníků. Nejen, že si připomněli pravidla třídění běžných domácích odpadů, ale pomocí interaktivních her a úkolů si mohli vše i vyzkoušet a lépe zažít.

 

Příklad aktivit z předešlých let již byly archivovány.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalendář akcí

březen 2024
Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31



Joomla!. XHTML and CSS.