Titulní strana Alergeny v potravinách
Alergeny PDF Tisk Email

 

Povinností všech výrobců potravin a poskytovatelů veřejného stravování (školní jídelny, restaurace, nemocnice, prodejny, pekárny, aj.) je vyznačit u potravinářského výrobku alergen, který obsahuje.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník hlídat sám. Jídelna má pouze funkci informační a nadále zajišťuje stravování žáků podle jednotlivých věkových kategorií a výživových požadavků. Přecitlivělost na některý alergen není možno zaměňovat s přípravou dietního stravování.

Alergen bude na jídelním lístku u příslušného pokrmu označen číslem v závorce. Číselný seznam alergenů přikládáme.

 

Kalendář akcí

prosinec 2017
Po Út St Čt So Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 175 



Joomla!. XHTML and CSS.